• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Психологічний радник

Психологічний радник

Завітайте до нас!

Вправа на релаксацію «Море»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення від­чуття спокою.

Психолог. Закрийте оченята і прислухайтеся, як шумить море... Потихеньку зайдемо у теплу водичку, скупаємося в ній ... Відчуйте, як вода змиває всі образи, смуток, втому з нас... Усе погане залишається в минулому, а зараз у всіх веселий і гарний настрій. Поплаваймо ще трішки і повертаймося на берег. Відкрий­те оченята, посміхніться одне одному. Збережіть гарний настрій на цілий день.

А кораблики, які подарували вам жителі острова Ерудиція, візьміть на згадку про нашу подорож. До побачення!

Вправа на релаксацію «Дощик»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення відчуття спокою.

Психолог. Закриймо наші оченята й уявімо, що падає теплий дощик. Крапля раз, крапля два, дощик тихо накрала, дощик тихо накрапа. Ось уже краплі поспішають, одна одну підганяють: крап, крап, крап... Маленька краплинка впала вам на голівку. Ось ще од­на... Ще...Уже все ваше тіло вкрилося краплинками. Ви відчуваєте приємну прохолоду. Розплющіть очі. Подивіться, де можна схо­ватися від дощу. Ні, немає від нього порятунку. Краплі заважають дивитися. Покліпайте очима. Ось так. Зітріть пальчиками воду з повік. Зітріть долонями краплинки води з обличчя. Дощик уже закінчився. Визирнуло сонечко. Здійміть до нього руки, приві­тайтеся: «Здрастуй, сонечко! Ми тобі раді! Ти нас зігріваєш, ти нас звеселяєш!».

До нових зустрічей!

Вправа на релаксацію «У лісі»

Мета: зняття психоемоційного напруження, досягнення від­чуття спокою.

Психолог. Ми вийшли з підземного царства гномів і опинилися у лісі. Тут тепло, сонячно, розслабтесь, усміхніться і замружте очі. Ми вирушимо з вами на зелену, квіткову галявину. Пригадайте

літні пахощі трав, квітів. Уявіть, що ви — біла ромашка, червоний мак, синя волошка,а може горда троянда.

Я — квітка. Я дуже маленька. Я росту, росту, росту. Прокинувшись від солодкого сну, розправляю свої ручки-пелюстки, умиваюся росою, повертаюся до сонечка, посміхаюся йому. Сонечко своїми промінчиками пестить мене. Прокинувся лагідний вітерець, бавиться з квітками. Улітку він такий лагідний і ніжний. Бджілки прилетіли, зібрали чудодійний корисний пилок, пахучий нектар, цілющий мед. Мені так добре тут грітися на сонечку, гратися з вітерцем, розмовляти із бджілками.

Запам'ятайте цю мить. Нехай спогад про неї зігріває _ вас протягом усього дня. А тепер відкриємо оченята, посміхнімося одне до одного. До побачення!

Кiлькiсть переглядiв: 1356

Коментарi

  • Andrey

    2017-05-28 18:34:21

    Навіщо дітям потрібні шкільні психологи ? Майже у кожній школі є психолог . Але деякі учні про це навіть і не знають. Довіра дитини до вихователя є неодмінною умовою гарного самопочуття і розвитку дитини у дошкільному навчальному закладі ....

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Серпень 2018 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031